Vegan Chocolate Strawberry Shortcake

29244_April_Content_Recipe_Photo_Edits_779x500.jpg

INGREDIENSER

Mördegskakor:

 

Toppingar:

 

  1. Förvärm ugnen till 205 °C.  Blanda 475 ml smält Ben & Jerry’s Non-Dairy med det självjäsande mjölet i en medelstor skål. Rör om för att bilda en fast deg.

  2. Strö på lite mjöl på arbetsytan och lägg på degen.  Använd dina händer för att släta ut degen i en grov rektangel och vik över den ett par gånger och knåda den.  Det kan hända att du behöver tillsätta mer mjöl. Degen ska inte klibba fast på händerna och den ska behålla sin form, men den bör inte heller vara för hård.

  3. Forma degen till en rektangel som är ungefär 10 x 20 x 3 cm tjock.

  4. Skär degen i åtta lika stora delar med en kniv doppad i mjöl genom att skära längs mitten på längden och göra tre jämnt fördelade vågräta snitt.

  5. Lägg upp kakorna på en bakplåt som är smord eller täckt med bakplåtspapper. Pensla kakornas överdel med kokosmjölk (eller annan mjölkfri mjölk) och strö på glittrande socker. Grädda i 14–18 minuter eller tills de fjädrar tillbaka om man trycker lätt på dem.

  6. Blanda skivade jordgubbar och socker i en skål och låt stå medan kakorna gräddas och svalnar.  Rör om då och då så att jordgubbarna släpper ut sin saft.

  7. Ta ut kakorna från ugnen och låt svalna.

  8. För att servera, skär upp varje kaka och toppa med Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie Non-Dairy, jordgubbar och mjölkfri vispad topping. Njut!