Smakguruer

Våra smakguruer ger sig djärvt av dit inga andra glasstillverkare tidigare gått. Från potatischips till passionsfrukt – det finns ingen ingrediens som inte övervägs för nästa oemotståndliga, helt oväntade Ben & Jerry’s-smak.

Ingredienser i skålar på ett bord

Smakguruerna är euforins arkitekter. Designer av dessertöden. Munchies-mästarna. Varje bit och virvel har en berättelse och smakguruerna är dess författare. De är galna vetenskapsmän, foodie-kockar och allt däremellan. När de inte kokar ihop nya och spännande smaker för att glädja våra fans, så utforskar de det nyaste inom mattrender och funderar över glassvärldens godaste gåtor — som hur man får ännu fler bitar i varje tugga.

Hur en dröm blir en pint

Hur tar smakguruerna en utsökt idé och kärnar den till en glass som tilltalar smaklökarna som fansen flockas kring? Vi är glada att du frågade.

Det finns många vägar till glassperfektion. Smakguruerna kanske startar med en idé för en smakprofil — som att göra en glassversion av deras favoritdesserter (tänk: Cookie Dough och Chocolate Fudge Brownie) — och arbetar sig bakåt för att glassifiera den. Tricket här är att leverera upplevelsen av den ursprungliga efterrätten, från smak till konsistens och till och med doft, allt upphöjt till en underbar glass.

Eller så kan de starta med en grundläggande glassmak som de vet att fansen älskar — som choklad eller söt grädde — och sedan blanda i de mest underbara bitar och virvlar de kan komma på. När de gjorde Netflix & Chilll’d började de till exempel med jordnötssmörglass — en mycket stark start — och lade sedan till kringlor och fudge brownies för en mjuk och krispig, söt och salt smak som håller dig på tårna i varje tugga.

Och ibland vaknar våra smakguruer mitt i natten skakade av intensiteten i en idé som är så innovativ — så djärvt utanför boxen — att världen kanske inte är redo för den. Och det är då vi skapar något helt nytt som sundaes eller pints utan mejeriprodukter. Det finns inga gränser för deras genialitet och varje dag tackar vi dem för deras arbete med att göra dessertvärlden till en bättre plats. Vi höjer en sked till er, smakguruer!

Tror du att du har en idé för nästa fantastiska Ben & Jerry’s-smak? Vi vill höra om den!