Europaparlamentet sa JA!

29 november 2017

europes_response_fb-resize750x393-resize700x366.jpg

Sen vi lanserade kampanjen Together for Refugees tillsammans med IRC i juni, har vi jobbat som flitiga bin! Vi har varit ute på gator och torg, lanserat en enande och lenande ny glassmak, haft filmkvällar, anordnat seminarier och bett så många som möjligt att mejla våra Europaparlamentariker för att säkerställa att fler kvotflyktingar når en säker plats att kalla sitt hem

Och ni var många som joinade och gjorde skillnad! Närmare 20 000 mejlade sina representanter i EU och uppmanande dem att backa en unionsram som kan ge de mest sårbara flyktingar en möjlighet att nå trygghet i Europa. De goda nyheterna är att... Det funkade! I mitten på oktober röstade Europaparlamentets ansvariga utskott igenom unionsramen till nästa steg i processen för att skapa en lag som kan säkerställa ett humanitärt EU-program för kvotflyktingar!

Men än är det inte över. För att skapa en lag som gör skillnad för tusentals flyktingars liv, behöver nu EUs medlemstater stötta en humanitär unionsram. Det betyder att vi behöver stöd av Sveriges regering inför förhandlingarna i ministerrådet.

Så nu vill vi att ni ansluter er till vår kampanj för att säkra att Sverige står upp för ett humanitärt kvotflyktingsystemet på EU-nivå som är en hållbar lösning som genomförs tillsammans med andra säkra och lagliga vägar och ett kraftfullt asylsystem.

Oavsett om du var en av de som mailade Europaparlamentarikerna eller inte, ber vi dig nu att mejla vår Migrationsminister. Tillsammans kan vi visa att vi är många européer som vill att fler flyktingar ska få en trygg tillflyktsort i Europa.