Ben & Jerry's Ice Cream Bread, Gjord På Bara 2 Ingredienser

ice-cream-bread-779x400.jpg

INGREDIENSER

  • 475 ml smält Ben & Jerry’s Chocolate Chip Cookie Dough-glass
  • 475 ml smält Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie-glass
  • 710 ml självjäsande mjöl, uppdelat i två delar 

 

  1. Förvärm ugnen till 177°C.  Spreja en 23 cm x 13 cm brödform med matlagningsspray och ställ åt sidan.  Mät upp 360 ml mjöl i en medelstor skål och lägg den andra delen med 360 ml mjöl i en annan medelstor skål.  Tillsätt 475 ml smält glass i en skål och 475 ml smält glass i den andra skålen. Rör om i varje skål för att blanda ihop ingredienserna.

  2. Använd en glasskopa (eller två om du inte vill rengöra den mellan skoporna), skopa upp smeten i formen i ett alternerande rutmönster. Fyra skopor i nedåtriktning och två skopor tvärsöver. Lägg på ett nytt lager så att skopor av Chocolate Chip Cookie Dough toppas med glasskopor av Chocolate Fudge Brownie och tvärtom. Fortsätt tills hela smeten har skopats upp i formen. Ta sedan ett träspett eller en ätpinne och dra genom smeten för att skapa ett virvligt mönster.

  3. Ställ formen i ugnen och grädda i 50–60 minuter eller tills spettet som sticks in i brödet kommer ut rent. För att undvika att brödet blir alltför brunbränt, lägg aluminiumfolie över formen efter de första 30–40 minuterna.

  4. Ta ut den ur ugnen och låt svalna innan den skivas. 

  5. Avnjut med en skopa av Ben & Jerry’s på toppen!