6 sätt att ta Peanut Butter Cup-glassen till oanade höjder

8 dec 2017

BNJ0027-Peanut_Butter_Cup-8788-Large-resize700x467.jpg

Hör upp alla jordnötssmörfanatiker: vi förstår er! För det finns väl inget som går upp mot den härligt salta  och nötiga smaken av jordnötssmör. Det är därför vår Peanut Butter Cup-glass har massor av stora chokladbitar med jordnötssmör som ligger omgivna av vår klassiska jordnötssmörsgräddglass – för en ännu jordnötigare upplevelse .

 

Men trots att glasshalvlitern redan är sprängfylld med läcker njutning kan det finnas tillfällen (som t.ex. varje fredag- och lördagskväll) då det kan vara okej – kanske till och med nödvändigt – att lägga till något litet extra för att göra din Peanut Butter Cup-glassätarupplevelse till en total smakexplosion.

Här är våra favoriter när det gäller att förhöja den här klassikern:

1. Apkonster

Vi kan väl alla hålla med om att jordnötssmör och bananer är som gjorda för varandra. En del av våra favoritmetoder när det gäller att kombinera bananer med Peanut Butter Cup-glass är att skära upp lite färska bananer och lägga dem ovanpå glassen, eller varför inte lägga ett lass flamberade bananer ovanpå en portion Peanut Butter Cup-glass. 

2. Som i ett nötskal

Det finns väl knappast något bättre komplement till chokladbitar med jordnötssmör än deras inte särskilt avlägsna förfäder, jordnötterna? Strö en näve salta, rostade, hackade jordnötter över din Peanut Butter Cup-glass för att skapa en upplevelse av förhöjd knaprighet.

3. Kringelikrokar 

En annan sak som utan krångel passar ihop med jordnötssmör (och choklad): Kringlor. Vi föreslår att du smular och strör några knaprigt salta kringlor över din Peanut Butter Cup-glass. Eller – om du känner dig äventyrlig – så kan du till och med använda en kringla som sked ... eller hur? ... genialt ... 

4. Två ord: Fyllda chokladkex

Om du någonsin använt ett fyllt chokladkex som verktyg för att fiska upp jordnötssmör direkt från burken, ja då är det här något för dig. Prova med att bryta sönder dina favoritkex och dekorera din glassportion med bitarna. Eller varför inte göra en Peanut Butter Cup-glasschokladkexsandwich genom att klämma in en skopa Peanut Butter Cup-glass mellan två fyllda chokladkex? Det kan resultera i en del kladd – med det är det värt . 

5. Fruktigt och fräscht

I vissa delar av världen går den klassiska smörgåsen med jordnötssmör och marmelad aldrig ur modet. Och varför skulle den göra det? För att ta in den här smaksensationen i din glassrutin kan du strö lite hallon över din Peanut Butter Cup-glass  – eller så kan du slå på stort och göra din egen hallonsås som du elegant häller över glassen som den matexpert du innerst inne är.

6. Mer chokladbitar med jordnötssmör

Va?! Mer chokladbitar med jordnötssmör ovanpå Peanut Butter Cup-glassen? Det här är bara för de allra modigaste, men den sanna konnässören kan uppskatta de olika konsistenserna och smakprofilerna som skapas då rumstempererade chokladbitar med jordnötssmör sammanstrålar med sina frysta motsvarigheter.