10 roliga fakta om Strawberry Cheesecake som du säkert inte kände till

17 december 2017

BNJ0050-Strawberry_Cheeseckae_ICP-4869_OG_720x378_72_RGB.jpg

Du tror nog att du vet det mesta om Strawberry Cheesecake. Du har ju trots allt lärt känna denna lena, krämiga cheesecakeglass, du har bekantat dig med de stora jordgubbsbitarna – och den där tjocka såsvirveln med grahamskex känns inte helt främmande. Vad mer kan det vara?

Tro’t eller ej, men under locket till din favoritglass döljer sig ännu mer kärlek.

Du känner inte Strawberry Cheesecake på riktigt förrän du känner till dessa 10 tokroliga fakta:

1. Det första demokratiskt valda namnet på en smak

År 2004 var USA mitt uppe i ett valår. Vi ville uppmuntra så många människor som möjligt att rösta i valet och samtidigt få igång lite aktivitet kring vår nyaste smak. Så vi samarbetade med Rock the Vote och organiserade en tävling! Vi bad våra fans att nominera namn på vår nyaste smak – som sedermera skulle bli Strawberry Cheesecake – och sedan rösta på de namn som de tyckte bäst om.

 

2. Det var många som hade åsikter

Vi översköljdes med namnförslag till smaken! Sammanlagt 71 000 personer nominerade namn till smaken och 365 000 fans röstade i det allmänna ”valet”.

 

3. Och vinnaren blev ...

Primary Berry Graham! Ja, det stämmer. Den smak vi känner och älskar som Strawberry Cheesecake började sitt liv under namnet Primary Berry Graham, till ära av det årets val i USA.

 

4. Det första namnet blev inte långvarigt

Namnet blev bara kvar i ett år. År 2005 ändrade vi det till Strawberry Cheesecake. Efter att valet var över tyckte vi att det behövdes ett mer cheesecake-klingande namn.

 

5. Den har sedan starten varit en favorit bland fansen

Strawberry Cheesecake har varit en favorit bland fansen sedan den först syntes på affärshyllorna. Nästan varje år har den funnits med bland våra bästsäljande smaker. Varje dag berättar fans för oss hur mycket de älskar den.

 

6. Den älskas mest i Nashville, Tennessee

Av alla städer i USA är det Nashville, Tennessee som har starkast känslor för Strawberry Cheesecake. Av alla Ben & Jerry’s smaker som Nashvilles invånare köper, är det Strawberry Cheesecake som de köper till högst grad över genomsnittet för USA.

 

7. Triss i eufori

Strawberry Cheesecake är en av bara ett fåtal smaker som finns tillgängliga i tre former: i halvlitersförpackningar, i skopbaren och i minibägare! Oavsett vilket humör du är på, finns det en Strawberry Cheesecake för dig.

 

8. Den finns tillgänglig i 27 länder

I en eller annan form finns den tillgänglig i nästan 30 länder, från Österrike till Nya Zeeland. Oavsett vart du åker finns det en Strawberry Cheesecake i närheten!

 

9. Exklusivt för skopbarer i Kanada

I Kanada finns Strawberry Cheesecake uteslutande tillgänglig i skopbarer.

 

10. Den är en av fyra cheesecakesmaker

Vad kan vi säga? Vi älskar cheesecake! Strawberry Cheesecake är tillsammans med Cheesecake Brownie, Cookies & Cream Cheesecake Core och Pumpkin Cheesecake medlem i Ben & Jerry’s cheesecakeklubb.