9 tillfällen då Cinnamon Buns borde vara smaken du väljer

4 december 2017

BNJ14-Lifestyle-Cinnamon_Buns-LG_720x481_72_RGB-crop720x390.jpg

Här på Ben & Jerry’s tycker vi att Cinnamon Buns är lite rebellisk av sig. Med sin kolaglass, kanelbulledeg och kanelströssel är det en smak med krut – och den är inte rädd för att visa det.

För att hedra denna självsäkerhet som får smaklökarna att dansa, tyckte vi att det vore rätt att lyfta alla de gånger då Cinnamon Buns borde vara din perfekta smakkompanjon.

Till frukost:

De djärva, ögonöppnande inslagen av kanel gör att smaken är den perfekta frukostmaten. Plus: kanelbullar! Fattar du? Frukostmat! (Denna logik gäller förresten även churros con chocolate.)

I en brottningsmatch:

För att se till att motståndaren får det hett om öronen, ska du satsa på eldiga Cinnamon Buns. Öppna förpackningen och släpp loss dessa stöddiga kanelsmaker. Såvida din motståndare inte är en eldsprutande drake borde du ha duellen som i en liten ask (eller pint!).

När det är iskallt ute:

Vi vet, vi vet: Att äta glass när det är så kallt att termometern knappt räcker till, är lite ... galet. Men när de varma och ljuvliga smakerna av kanel och kola börjar fläkta genom luften, så kommer du att ändra dig. Avnjut med en glögg om du verkligen inte är övertygad.

Före – eller under – en het dejt:

Du glömde att hoppa över vitlöken, eller hur? Oroa dig inte. Cinnamon Buns kommer till undsättning! Mint och kanel döljer alla ... kvardröjande ... påminnelser om din tanklöshet tidigare under dagen (och du vet att dessa rejäla kryddor kommer att ge dig en extra energipuff!)

Tillsammans med paj:

Inget förstärker smaken av en mumsig fruktpaj som Cinnamon Buns. För en klassisk kombination, prova Cinnamon Buns med äppelpaj. Om du verkligen vill få smaklökarna att rocka loss, så lägg en skopa på köttfärspajen. Strö över lite pudersocker och du får ett crescendo som leder till ett fantastiskt kanelklimax!

Inbakad uppe på dina våfflor:

Våfflor, rostade pekannötter, en skopa Cinnamon Buns och en skvätt sirap. Kan det bli en bättre frukost? Vi är inte övertygande om att det kan bli det.

När du bara behöver en sprudlande, spetsad milkshake:

Det här fräcka lilla hopkoket av kryddad rom, mjölk och Cinnamon Buns avnjuts förmodligen helst efter kl. 17 (och endast av vuxna), men i vissa sammanhang finns det inget som slår spetsade Buns!

…Eller om du i stället är sugen på något enkelt och sött:

Det har vi också ett alternativ för. Häll i lönnsirap, tillsätt en skvätt mjölk och flera generöst tilltagna skopor med Cinnamon Buns och löp linan ut!

När du behöver ett raggningsknep:                 

Cinnamon Buns glänser i denna kategori, vare sig du behöver en kryddspäckad pint för en nattlig stöt eller en varm, ljuvlig smak för en mysig stund i soffan. Kaxig, kryddig och alltid läcker – här har du din ”Bun”!