Fancy Veganska Fudge Pops
INGREDIENSER
- 1 pint Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie Non-Dairy,
- 225 g veganska chokladbitar
- 2 tsk kokosolja
- Valfria toppingar: kanderade nötter, ingefära, hackad mandel, hampafrön, popcorn, kokosnötsflingor, chiafrön, kakaonibs, hackad mynta, jordnötter, kakaopulver, matcha-te
-
Fyll 6 st glassformar med den något upptinade Non-Dairy Chocolate Fudge Brownie-glassen. Använd en spatel eller en sked för att fylla glassen tätt i formarna. Sätt lock och pinnar på plats och frys glassarna i minst 2-4 timmar.
-
När glassarna är frysta, förbered chokladglasyren genom att blanda chokladbitarna och kokosoljan i en skål. Smält i en mikrovågsugnsäker skål i intervaller om 20-sekunder eller i en skål över kokande vattenbad tills blandningen är slät. Om det blir riktigt varmt, låt det svalna något.
-
Förbered dina toppings så att de är lättillgängliga och redo att användas.
-
Ta ut glassarna från frysen, och ur glassformarna. Placera dem på en plåt eller en bricka täckt med bakplåtspapper. Tänk på att plåten ska få plats i frysen. Doppa en glass i taget, eller ringla chokladen över glassen, på så vis kan du täcka den med så mycket eller så lite choklad som du vill. Välj toppings och strö över chokladen.
-
Efter att du toppat klart alla dina glassar, lägg plåten i frysen och låt glassarna stelna i ca 30 minuter till 1 timme innan servering. Njut!