Skip to main content

Var med och skapa ett inkluderande samhälle med oss!

Vi vet att vi alla blir gladare av kärlek och gemenskap och uppmanar våra fans att enas och agera för One Sweet World!

Quote by Helen Keller
JK Rowling
martin luther king
Agera för mer glädje och gemenskap

Vill du liksom vi göra något för att fler ska få uppleva gemenskap i Sverige? Vi på Ben & Jerry’s vill definitivt det! Därför älskar vi fantastiska initiativ och organisationer som omsätter vackra ord som gemenskap, fred och kärlek i praktisk handling. Här har vi listat några initiativ där du enkelt kan engagera dig och vara medskapare av ett roligare och mer inkluderande samhälle:

 1. ÖppnaDörren
  ÖppnaDörren hjälper etablerade och nya svenskar att mötas. Anmäl dig för något så enkelt som att fika, äta middag, träffas med barnen eller snacka jobb med någon som har en helt annan bakgrund än du. Gå in här och anmäl dig.

   
   
 2. Mentor Sverige
  Mentor ger unga ökad självkänsla, framtidstro och studiemotivation genom vuxna förebilder – mentorer. Som mentor ger du av din tid och din kunskap, du vägleder, hittar på roliga aktiviteter och finns tillhands. Du är en vuxen kompis. Läs mer här.

   
   
 3. IM, Individuell Människohjälp
  IM vill bygga Det nya landet tillsammans med dig. På våra mötesplatser kan du bidra oavsett om du kommit till Sverige precis eller om du bott här i hela ditt liv. Engagera dig i språkfika, läxhjälp, som rådgivare eller i någon annan verksamhet på din ort. Gå in här och anmäl dig.

   
   
 4. Interpeace 
  Interpeace är en oberoende, fredsbyggande organisation och strategisk partner till FN. I Sverige arbetar Interpeace med att skapa forum där olika människor kan mötas.  Läs mer här om Ben & Jerry’s unika samarbete med Interpeace.
   
 5. Och så klart Welcome! app. Welcome! app sammankopplar nyanlända med lokalsamhället via frågor och svar i en app, där man kan svara på enkla frågor från nyanlända som ”vad betyder godisgris”? In och svara på den eller andra frågor utvalda för dig!

FAQs
 • Vi har alltid haft en aptit för glass och en hunger för social rättvisa här på Ben & Jerry’s. Vi är inte rädda för att tycka till om frågor som vi bryr oss om och har stått upp för flera rättvisefrågor under årens lopp.  Från allas rätt till äktenskap och gifta sig med vem man vill, till djurens välbefinnande till kampanjer som ”Get the dough out of politics” - med syfte att skapa en bättre värld som alla kan omfamna och njuta utav. Som ett certifierat Benefit Corporation (hållbar företagsform), har Ben & Jerry’s, och över 1000 företag över hela världen  bidragit positivt till människor och planeten genom att använda företagande till positiv förändring.  Kärnan i alla rättvisefrågor som vi står upp för är strävan efter jämställdhet förenat med vårt underliggande budskap om fred och kärlek.

 • Som ett certifierat Benefit Corporation (hållbar företagsform), har Ben & Jerry’s, och över 1000 företag över hela världen bidragit positivt till människor och planeten genom att använda företagande till positiv förändring. Det finns ingen snabb lösning till den sociala uteslutningen och orättvisan, men vi är övertygade att vi kan bidra som ett företag genom att:

  • Främja idéer och handlingar som driver integration och harmoni i samhällen
  • Stödja och öka kunskapen om lokala initiativ som främjar bättre dialog mellan samhällen och hjälpa att skapa en kollektiv samhällsröst för att bekämpa det ökade inflytandet av hat och utanförskap
  • Säkerställa den mest grundläggande friheten - rätten att rösta - genom att förespråka för bättre tillgång till demokrati för marginaliserade grupper i samhället
  • Dela positiva berättelser om gemenskap – vi måste förenas för att dela budskap om fred och kärlek.

 • Vi tror att vårt framtida välstånd beror på hur väl vi kan integrera och utnyttja mångfalden i vår värld - från våra browniebagare och våra Fairtrade jordbrukare till de samhällen där vi är verksamma. Vi kommer att dela positiva berättelser från hela Europa eftersom vi tillsammans kan skapa av positiv förändring.

 • Om människor inte är inkluderade, kommer beslutsfattare inte sträva efter att bygga strategier för att möta deras behov. Forskning visar att när medborgare inte ser politik som motsvarar deras behov, eller anser sig vara icke representerade av politiker, känner de sig fråntagna sina medborgerliga rättigheter - och är då ännu mindre benägna att delta i demokratin. Att säkerställa att alla har tillgång till den grundläggande rätten att rösta är avgörande för att vända den långsiktiga trenden av utanförskap och ojämlikhet i Europa.

Back To Top