Tillsammans kan vi kräva en förändring i hur Sverige hanterar HBTQI-asylsökande!

Hos Ben & Jerry’s är det självklart att ingen människa ska bli orättvist behandlad på grund av sin sexuella läggning, könsidentitet eller hur de väljer att uttrycka sig. Men en utredning från RFSL visar att det är just det som händer HBTQI-personer som söker asyl i Sverige.

HBTQI-personers liv äventyras när migrationsmyndigheterna nekar asyl utifrån förlegade fördomar om vilka HBTQI-personer är, hur personer borde bete sig och känslor man borde känna. 

Därför är det viktigt att höja våra röster och ta ställning. Den 20 oktober lämnade vi tillsammans med vår partner RFSL över en namninsamling som hela 8000 av er skrev på för att säga att ni kräver rättvisa för HBTQI-personer som söker asyl. Genom att ändra direktiven från regeringen till migrationsmyndigheterna kan HBTQI-personer som söker trygghet i Sverige mötas med den respekt och värdighet de förtjänar och ges en rättvis chans att få det skydd de behöver.

Mattias Hellström/SPAFoto: Mattias Hellström/SPA

Och självklart fanns det glass!

Mattias Hellström/SPAFoto: Mattias Hellström/SPA

Men det slutar inte här. Vi kommer att hålla ögonen på justitiedepartementet för att se till att de följer upp på de förändringar som behövs och ger människor som söker asyl den respekt, värdighet och säkerhet de förtjänar.