Sunny Honey Home

Gräddglass med citronsmak, honungskolasås och kakbitar med citronsmak

Om den här smaken

Det finns något extra härligt under detta lock! Sunny Honey Home levererar smakinspiration från Marocko, Afghanistan och Syrien direkt till din sked. Vi utvecklade smaken tillsammans med 8 entreprenörer med flyktingbakgrund pch allierade inom communityt för migrerade entreprenörer. Vad som är ännu bättre? En andel av försäljningen av den nya smaken bidrar till att finansiera integrationsprojekt för att stötta nyanlända till arbetsmarknaden.

More About This Flavour

En glass med en mission, utvecklad tillsammans med flyktingar

Vi surrar om denna aldrig-tidigare-sedda smak. Det som gör den så speciell är människorna som utvecklade den och deras passion för ingredienserna i den.

Just nu har över 80 miljoner människor världen över tvingats lämna sina hem - fler än någon annan gång tidigare. Människor flyr effekterna av klimatförändring, fattigdom, våld och krig. Personer på flykt besitter värdefulla kunskaper och arbete kan hjälpa dem att återuppbygga sitt liv.

Därför har Ben & Jerry´s slagit sig ihop med åtta entreprenörer med flyktingbakgrund, tillsammans med allierade från TERN (The Entrepreneurial Refugee Network) samt nätverk för migrerade entreprenörer för att utveckla denna smak. Tillsammans har de arbetat som ett team för att inkludera smak och kultur från deras hemländer i Ben & Jerry´s glassfamilj.

För att bidra till ett positivare samhälle har Ben & Jerry´s valt att skänka en andel av intäkterna från den nordiska försäljningen av Sunny Honey Home till den ideella organisationen Nema Problema. Nema Problemas främsta ambition är att göra Sverige bäst på integration, detta genom att utveckla och arbeta med mentorprogram där personer som är nya i Sverige matchas ihop med en etablerad mentor som har liknande yrkes- och utbildningsbakgrund. Mentorprogrammet syftar till att stötta den som är ny i Sverige att ta steg mot den svenska arbetsmarknaden

Möt skaparna på: up-collective.com

Tillgänglig som:

Värdedrivna inköp

GRÄDDE (28%), vatten, kondenserad SKUMMJÖLK, socker, VETEMJÖL, glukossirap, ÄGGULA, kokosfett, honung (1%), SKUMMJÖLK, VETESTÄRKELSE, MJÖLKFETT, stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, karragenan), salt, naturlig citronarom, emulgeringsmedel (lecitiner), naturlig citronarom med andra naturliga smakämnen, bakpulver (natriumbikarbonat). Kan innehålla mandlar, hasselnötter och valnötter. > Socker, honung, handlade utifrån principerna för massbalans. Totalt 55% exklusive vatten och mejeriF. Finfo.fairtrade.net/sourcing Innehåller mjölk, spannmål som innehåller gluten, vete och ägg. Kan innehålla hasselnötter, mandlar och valnötter.

Näringsfakta

  • Vegetarisk
  • Kosher Dairy
  • Halal

Recycling

Vår mission är att göra den bästa möjliga glassen på bästa möjliga sätt. Allt från att blanda Fairtrade chunks och virvlar till att ha friskt betande kor. Det är allt en del av den glädjande resan till glasseufori. Men varje resa behöver ett sött slut. Så, var en vän och släng din tomma förpackning i papperskorgen. Thanks från oss alla på Ben & Jerry’s!