Karamel Sutra
En kärna av kola omringad av choklad och kolagräddglass med bitar med chokladsmak.
Karamel Sutra
En kärna av kola omringad av choklad och kolagräddglass med bitar med chokladsmak.
Historien under locket
Smakguru för en dag
År 2001 var New York Times-reportern Abby Ellin på en introduktionstur på Ben & Jerry’s huvudkontor i Burlington (Vermont) tillsammans med ett antal andra journalister. En av punkterna på dagordningen var ett möte med smakgurugänget på forsknings- och utvecklingslabbet. Där fick de handgripligen lära sig mer om hur det går till när våra smaker utvecklas. Journalisterna fick arbeta tillsammans med varsin guru och skapa egna smaker. Den smak som Abby tog fram föll snabbt i glömska, men det gjorde däremot inte namnet hon gav sin smak: Karamel Sutra™.
”Grävande” journalist
Med Abbys tillåtelse blev Karamel Sutra™ år 2002 en av våra Core Concoction™-smaker. Den har en silkeslen kärna av mjuk karamell omgiven av choklad- och karamellglass med fudgebitar – något för tunnelgrävare världen över. Oavsett om du gräver dig direkt ner till kärnan eller blandar lite som det faller dig in, sänd en tacksamhetens tanke till Abby och våra smakgurur när du sätter skeden i denna syndigt goda blandning.