Cookie Dough
Vaniljgräddglass med kakdeg- och chokladbitar.
1986 fick vi ett tips från ett fan om att lägga till kakdeg i vår glass - en radikal idé då och en knepig smak att göra; våra maskiner kunde inte hantera de stora kakdegsbitarna. Vi var tvungna att skära bitarna för hand och slänga dem i vaniljglassen! Fem år senare och efter några hemliga tekniker, hittade vi det perfekta sättet att lägga till kakdegen. Tjugo år senare blev denna favoritsmak Fairtrade-certifierad också! Hurra för kakdeg!
Cookie Dough
Vaniljgräddglass med kakdeg- och chokladbitar.
1986 fick vi ett tips från ett fan om att lägga till kakdeg i vår glass - en radikal idé då och en knepig smak att göra; våra maskiner kunde inte hantera de stora kakdegsbitarna. Vi var tvungna att skära bitarna för hand och slänga dem i vaniljglassen! Fem år senare och efter några hemliga tekniker, hittade vi det perfekta sättet att lägga till kakdegen. Tjugo år senare blev denna favoritsmak Fairtrade-certifierad också! Hurra för kakdeg!
Historien under locket
Skopbaren i Burlington hade en förslagstavla och någon föreslog anonymt den här smaken. Redan från första stund var den en stor succé. Till att börja var den endast tillgänglig i glassbaren i Burlington eftersom de tillverkade de flesta av sina smaker själva. Folk vallfärdade långväga ifrån bara för Chocolate Chip Cookie Doughs skull. En av våra medarbetare minns att en grupp tjejer från en studentförening vid University of Vermont kom ner för kullen bara för att få höra att smaken var slut! Då gick till snabbköpet tvärs över gatan och köpte en rulle bakfärdig kakdeg och tog den med sig tillbaka till skopbaren, beställde vaniljglass, skar upp rullen och rörde ner kakdegen i glassen!