”Kö-karma” a.k.a. 10 sätt att fördriva kötiden på Free Cone Day

Människor som köar för att köpa glass

Tala med främlingar

Det är inget snack om saken: glass smakar ännu bättre med vänner. Och finns det en bättre plats att få nya vänner än i en kö full av glassälskare!? Så var inte blyg –– säg hej till en främling så kanske ni kommer att lära känna varandra bättre än mjölk och kakor. Vi kommer till och med att hjälpa dig med en kommentar för att bryta isen: ”Om du älskar Ben & Jerry’s, så måste du ha bra smak. Vill du hjälpa mig att bestämma vilken smak jag ska beställa?” Fattar du? Det är inte så svårt!


Clown i kö

Starta en allsång

Om du står i kö på Free Cone Day, så har du troligen hört talas om Cherry Garcia. Men du kanske inte visste att musiken är, och alltid har varit, en stor del av Ben & Jerry’s livsstil. Oavsett om det handlar om att döpa smaker efter våra musikaliska idoler eller ge bort gratisstrutar på våra favoritmusikfestivaler, så upptäcker vi alltid att det inte finns något bättre än en bra låt för att få smaklökarna att dansa. Så varför inte fördriva tiden med en egen liten allsång? Ta med en ukulele eller kör ”a cappella-style” och få dina kögrannar att hänga på. Vi är idel öra … och skopor!


En hand som håller glasstrutar

High fivea en Ben & Jerry’s-glassförsäljare

Våra glassförsäljare älskar nöjda kunder och det finns inget bättre än Free Cone Day för att locka fram leendena. Men ibland blir känslostormen när man når längst fram i kön bara för mycket. Hjärnan vibrerar av alla smakmöjligheter, munnen vattnas av förväntan, fötterna dansar med till drömmar om fudge och strössel och … OK, ta ett djupt andetag. Låt oss använda den positiva energin på ett bra sätt. Le brett och ge din glassförsäljare en high five. Det kändes väl bra? Glöm nu inte att beställa!


en hand håller en mobiltelefon

Ring hem

Vi är glada över det faktum att så många unga människor älskar Ben & Jerry’s. I vår hemstad Burlington, Vermont, med omnejd utgör lokala collegestudenter några av våra mest lojala glassbarskunder. Free Cone Day är nästan helt säkert den typ av fest som mamma och pappa skulle godkänna, så varför inte ringa dem och berätta om den!? 


hand som skopar upp glass av flera smaker

Gör Ben & Jerry’s smakquiz

Hur många Ben & Jerry’s-smaker kan du nämna? Kan du slå dina kökompisar i en liten tripp längs pint-avenyn? Och för att bli extra uppmärksammad, varför inte döpa några av våra pensionerade smaker? Se till att hålla koll på poängen, för vinnarna (och förlorarna) kommer att få – du gissade rätt – en gratis strut!


publik på en konsert

Dansa Ice Cream Shuffle

OK, blunda. Du ser en tom scen och publiken sitter förväntansfull på sina stolar. Ljuset tänds, beatet stannar upp och en väldigt modig person (är det du?) börjar dansa. Men det är inte bara en dans. Dansen är phunkigare än Phish Food och sweet som Chocolate Fudge Brownie. Den kallas ”the ice cream shuffle” och du uppfann den precis. Förutom att det inte är en scen –– det är kön på Free Cone Day och alla stirrar på dig. Äg det bara, så kanske de hänger på.


en folkmassa på en marsch för klimaträttvisa

En del nyheter är faktiskt värda att sprida och vi försöker alltid sprida ordet om några av de frågor vi håller mest kära på Ben & Jerry’s. Visste du att vi stödjer klimaträttvisa, allas lika rätt att ingå äktenskap, Fairtrade-inköp och många andra värderingsledda initiativ. Hjälp oss att sprida budskapet och göra världen lite bättre en skopa åt gången.


en grupp människor

Starta en våg

Sätt igång och släng upp händerna i luften som om du inte bryr dig. Vi tycker inte att basebollmatcher ska få allt det roliga som kommer av att slänga upp armarna i jubel. Det blir alltid mycket folk på Free Cone Day. Och när det finns en folkmassa, ska det finnas en våg! Håller du inte med? Låt oss försöka 1, 2, 3 … våååååååg!


människor som hoppar på en studsmatta

Gör några Jumping Jacks

Den lilla ”inte-så-hemliga” hemligheten med Free Cone Day är att även om du bara kan beställa en strut i taget så kan du alltid ställa dig i kön fler än en gång. Så varför inte ställa sig i kön två gånger? Eller varför inte tre eller fyra turer till glasslyckans land? Om du behöver bränna några kalorier för att skapa rum för nästa glass så uppmuntrar Ben & Jerry’s officiellt alla former av aerobicsaktiviteter. Men ta det försiktigt, barn.


hand som håller ut glasstrutar

Hjälp Ben & Jerry’s att säga ”tack”

Föreställ dig en värld utan Half Baked eller Chocolate Chip Cookie Dough. Utan våra fans skulle många av våra euforiska smaker aldrig sett dagens ljus. Så i över 35 år har Ben & Jerry’s firat Free Cone Day som ett sätt att tacka våra lojala kunder. När allt kommer omkring har ni gjort det möjligt för oss att skopa vår väg in i frysarna hos glassälskare över hela världen. Så tack för det, alla Ben & Jerry’s-älskare!