Våra 10 Lustigaste Smaker Från Vårt Smaklabb
Du känner garanterat till Phish Food och vi slår vad om tusen pints att du har smakat på Half Baked minst en gång i ditt liv. Men ringer Buttery Udders och Breakfast in Belfast någon klocka? Förmodligen inte. Dessa två är bara ett par av en mängd smakfulla glassar som skapats inuti vårt smaklabb, en magisk plats i hjärtat av vår fabrik i Vermont, USA. Där ett gäng av Screamers – döpta efter ”ice creamers” om du förstår vad vi menar – skapar alla smaker som du till slut upptäcker i våra Scoop Shops eller i Ben & Jerry´s-frysen. Och du kan tro, att våra Screamers verkligen får lov att leva ut deras vildaste fantasier i glassform.
VARFÖR SKAPADE VI DENNA UNDERBARA PLATS?
Vårt smaklabb i Vermont skapades 2011 som ett hem för alla våra mest knäppa idéer som förmodligen inte skulle överleva hela vägen ner i förpackningen. I vår fabrik i Waterbury, Vermont, i USA kan fans som tagit sig igenom vår glasstur få smaka på de senaste experimentella kreationerna från våra glassarkitekter vars fantasier inte har något slut. Våra Screamers ger gästerna en chans att smaka på kombinationer som inte går att finna någon annanstans i världen. Ibland är smakerna lustiga, ibland är dem smakfulla, men oavsett vilket – så är dem alltid lika unika.
VÅRA 10 LUSTIGASTE PÅHITT
Nyligen så tjittchattade vi med vår Screamer Haylee Nelson för att lära oss mer om vad som verkligen försiggår inne i vårt smaklabb. Detta är de 10 mest knäppaste smaker som någonsin kommit innanför våra väggar;
1. Lemon Poppy Seed 2
Ja, detta var det andra tappra försöket att få till en citron- och vallmofrösmak. Våra Screamers älskade den men publiken ansåg aldrig riktigt att de var med på tåget. Tydligen så gillar inte fans att frön fastnar i tänderna när de äter glass. Vem kunde gissa det?
2. Candied Apple
Vi har alltid funderat över varför inte kanderade äpplen är mer populära än vad de är. Är det för att skalet blir för hårt? Vi försökte gå till botten med denna fråga men allt vi lärde oss var iallafall att människor föredrar glass av kanderade äpplen med karamellvirvlar i.
3. Sweet Sassafras
Det fanns inget mellanting när det kom till denna julmustglass. Man antingen hatade eller älskade den. Vi gjorde dock lite detektivarbete och fann att människor som generellt avskydde julmustglass, tja, de hatade egentligen allting som hade med julmust att göra. Vi borde kanske vetat bättre…
4. Buttery Udders
Förutom att denna smak hade ett av våra absoluta favoritnamn, var denna glass byggd på irländsk gräddlikör. Om inte DET är värt att smaka på, ja då vet vi inte vad som är det.
5. At the ChocoBanana
Denna smak var inspirerad av desserten Bananas Foster, dock saknade vi ungefär hälften av de grundläggande ingredienserna. Men det stoppade inte oss från att försöka, och resultatet blev en glass som tog oss tillbaka till mammas kök framför hennes hembakta bananbröd, mums!
6. Grape
Jajamensan! Det är precis vad det låter, Ben & Jerry’s Grape var en grapefruktglass. Vissa ansåg att det var det bästa de hade smakat medan andra tyckte att vi borde vrida tillbaka klockan en bit.
7. Apple Pie a la Mode
Du kanske föreställer dig att denna glass smakade som äppelpaj, men istället kan vi berätta att det mer smakade som Thanksgiving doftar. Om du skulle tillägna en enda smak en hel helg så har du din vinnare. Screamers kallade den internt för “Grandma’s Goodies” och “That Thanksgiving Flavor.”
8. Hibiscus 2
Hibiscus 1 passerade inte godkänd i protokollet och när vi försökte att lära från våra misstag omgång 2 var det enda vi tog med oss att vi kanske inte ska göra mer glass som smakar som blommor.
9. Hawaiian Cool
Ingen delstat ligger längre bort från Vermont än Hawaii. Vi firade denna långväga relation genom att blanda ihop ananasglass med via chokladbitar. Det kanske inte tog oss fysiskt närmre varandra, men kanske själsligt? Uppdraget slutfört.
10. Maple Hippie 2
Som en av våra senaste smaker, kom denna till liv genom insikten om att alla nötallergiker förtjänar en mer ”nötig” smak. Våra Screamers klarade av denna uppgift genom att kombinera solrossmörsglass med virvlar av lönnsirap och chokladkaksbitar. Ett ord. Wow.
Nelson påminde oss om att detta enbart är tio av kanske ett oräkneligt antal smaker som klarat sin väg förbi vårt smaklabb. Det tar ungefär en vecka att tillverka tillräckligt mycket glass för en dag av besökare, så det är ett heltidsjobb att komma på nya smakförslag.
Har du haft turen att smaka på någon av dessa kreationer? Grattis, du är mer unik än vad du tror!