Godbitar med Half Baked-glass
Vill du bli populär bland vännerna på nolltid? Gör dina egna bars av Half Baked-glass! Receptet räcker till många, så dela med dig till dina kompisar eller förpacka barsen i plastfolie, lägg i frysen och behåll för dig själv.
Gör så här:
- Förbered brownielagret (se nedan)
- Förbered kakdegslagret (se nedan)
- Förbered fyllningen (se nedan)
- Bred ut mjuknad Half Baked-glass jämnt över kakdegen
- Toppa med brownielagret
- Ställ i frysen i 3 timmar eller tills glassen stelnat
- Skär i avlånga bitar
- Njut!
Brownielager:
Förvärm ugnen till 180 grader. Täck en 33 x 23 cm bakplåt med bakplåtspapper och smörj papperet med matfett.
- 115 g osaltat smör
- 225 g socker
- 59 g osötat kakaopulver
- 1 tsk. espressopulver (valfritt men läckert)
- 2 ägg
- 2 tsk. vaniljextrakt
- ½ tsk. salt
- 120 g vetemjöl
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, kakaopulver och espressopulver. Rör tills sockret har lösts upp. Häll blandningen i en skål och rör tills smeten är jämn och har svalnat något. Tillsätt vanilj och därefter äggen, ett i taget. Rör om varje gång du tillsätter en ingrediens. Blanda mjöl och salt, tillsätt dem sedan i smeten. Rör till en jämn smet. Häll smeten på en förberedd bakplåt och jämna ut i kanterna. Grädda i 11–13 minuter eller tills det är klart. Låt svalna till rumstemperatur
Kakdegslager:
- 113 g osaltat smör, rumstempererat
- 200 g farinsocker
- 2 msk. vispgrädde
- 1 tsk. vaniljextrakt
- ½ tsk. salt
- 240 g mjöl, * (värmt till 72 grader i mikrovågsugn)
- 90 g chokladbitar
Rör smör och socker poröst i en mixer tills det får en ljus färg. Tillsätt vispgrädde,vanilj och salt - blanda ordentligt. Skrapa skålens botten vid behov. Tillsätt mjöl och blanda ordentligt, tillsätt sedan chokladbitarna.
Klä en 33 x 23 cm bakplåt med bakplåtspapper och tryck ut den ogräddade kakdegen till ett jämnt lager på bakplåtens botten. Ställ i kylen tills du är klar för nästa steg.
Fyllning:
2 1/2 - 3 pints Ben & Jerry’s Half Baked-glass.